Ongerept en geheimzinnig!

Fotoreis Westfjorden

  • Ga op pad met natuurfotograaf én IJslandkenner Theo Bosboom
  • Ontdek de mysterieuze en onherbergzame Westfjorden
  • Op ontdekkingstocht langs onbekende hoogvlaktes en afgelegen fjorden en dorpjes
  • Bezoek één van de meest imposante watervallen van IJsland, de Dynjandi
  • Kans op herfstkleuren en Noorderlicht
  • Fotografeer een paar van de mooiste stranden van IJsland
  • 11-Daagse reis en volpension verblijf, inclusief vliegticket Icelandair

De Westfjorden in het Noordwesten van IJsland is een dun bevolkte, onherbergzame regio vlak onder de poolcirkel, met prachtige fjorden, woeste hoogvlaktes en mooie stille stranden. IJslandgangers slaan dit gebied meestal over, omdat het nogal uit de route ligt en er minder toeristische hoogtepunten en voorzieningen zijn. Des te beter! Hierdoor is het er mogelijk om van de unieke landschappen en natuur te genieten zonder de drukte die je elders op IJsland tegenwoordig vaak treft.

Fotoreis Westfjorden - IJsland - ©Theo Bosboom

Tijdens deze fotoreis maken we in 11 dagen een grote ronde door de Westfjorden en nemen we ruim de tijd om de unieke sfeer en de prachtige natuur in onze beelden te vangen. Voor mensen die al eerder op IJsland zijn geweest, kan het een mooie nadere kennismaking en verdieping zijn. De reis vindt plaats in september, een periode met vaak prachtig licht, mooie herfstkleuren op de hoogvlaktes en goede kansen op noorderlicht.

We beginnen de trip in de Strandir regio aan de Oostkant van de Westfjorden, een stil gebied met kleine dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. We verblijven hier 4 nachten bij het dorpje Holmavik, vanwaar we verschillende mogelijkheden hebben voor foto excursies, waaronder een verlaten haringfabriek. Vervolgens verplaatsen we ons voor het tweede deel van de reis we naar het Zuidwesten van de Westfjorden bij Patreksfjordur. Dit is een perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van de fraaie uitgestrekte zandstranden Raudisandur en Breidavik, maar we maken hier vandaan ook een dagtocht naar de Dynjandi waterval. De bonte kleuren van de stranden hier doen vaak meer aan de Middellandse zee denken dan aan Noord-IJsland! En natuurlijk vergeten we de prachtige kliffen bij Latrabjarg niet.

Heb je zin om de leegte van IJsland te ontdekken en daar je eigen verhaal van te maken, dan is dit de reis voor jou.

Fotoreis Westfjorden - IJsland - ©Theo Bosboom

begeleiding
Deze IJslandreis staat onder leiding van fotograaf Theo Bosboom. Theo is de afgelopen jaren vele malen op IJsland geweest, waar hij zijn hart aan verpand heeft. Hij helpt je zowel in het veld als tijdens de fotobesprekingen met je fotografie. Beginnende en gevorderde fotografen kunnen onder zijn bezielende leiding vooruitgang boeken gedurende deze reis.

Vanaf 7 deelnemers gaat natuurfotograaf Bob Luijks mee als 2e begeleider.

Fotogalerij Theo Bosboom

Fotogalerij Deelnemers

Reiscode:FHIw0924
Vertrek14-09-2024
Terugkomst24-09-2024
VertrekgarantieJa
Prijs€ 5399
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Theo Bosboom

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief