Schoonheid van de essentie

Fotoreis Rügen – Duitsland

  • LET OP: DEZE REIS KOMT IN 2025 WEER TERUG, DE GENOEMDE DATA ZIJN NOG ONDER VOORBEHOUD. PUBLICATIE VOLGT NOG
  • Fotografeer indrukwekkende kustlandschappen met steile kliffen
  • Veel ruimte voor abstractie en grafische benaderingen
  • Geniet van duizenden kraanvogels
  • Begeleiding door natuurfotograaf Bob Luijks
  • Volpension

In het noordoosten van Duitsland ligt het eiland Rügen, dat met 926 km2 het grootste van Duitsland is. De ijstijd heeft diepe sporen nagelaten in het landschap: de kustlijn slingert enorm (met een heuse binnenzee) en de meeste stranden zijn bedekt met stenen en grote ‘findlingen’, zwerfkeien. Daarnaast kenmerkt de kustlijn zich door de vele kliffen, waarvan enkele meer dan honderd meter hoog zijn. Markant detail: door de ligging in de Oostzee ontbreekt het getij nagenoeg, waardoor we ongehinderd kunnen genieten.

fotoreis Rügen - Duitsland - ©Bob Luijks

We bezoeken verschillende fotografisch interessante plekken langs de 574 kilometer lange kustlijn. Iedere plek heeft zijn eigen mogelijkheden, van indrukwekkende weidse landschappen tot grafische details. Keien, groot en klein, gaan een boeiend samenspel aan met het steeds wisselende licht en het klotsende water en vormen een belangrijk motief van deze reis. Op de verschillende locaties gaan we op zoek naar spannende composities, spelen we met verschillende sluitertijden en zoeken we naar de essentie van het beeld. Er is veel aandacht voor grafische mogelijkheden en de kunst van het beperken / zien.

Hoewel de reis in het teken staat van de indrukwekkende natuur, willen we de rijke cultuurhistorie zeker niet uit het oog verliezen. Putbus vormt hierin het absolute hoogtepunt. Het is als één geheel ontworpen, zowel de stedenbouwkundige opzet als de architectuur. Markante witte villa’s domineren de pleinen. Een enorm landschapspark vormt het hart van Putbus, met eeuwenoude bomen, vijvers en een hertenweide.

Omdat Rügen tamelijk compact is, kunnen we gemakkelijk anticiperen op de omstandigheden. Even snel terug naar die indrukwekkende locatie van enkele dagen eerder met andere omstandigheden en ander licht is geen enkel probleem. Voor iedere locatie nemen we ruimschoots de tijd, zodat je het maximale uit je fotografie kunt halen. Willen we langer op een bepaalde locatie blijven, dan is dat geen enkel probleem. Het programma bepalen we samen.

fotoreis Rügen - Duitsland - ©Bob Luijks

begeleiding

Professioneel natuurfotograaf Bob Luijks begeleidt je tijdens deze fotoreis. Bob struinde het eiland meermaals af op zoek naar interessante locaties. Door het jaar verzorgt Bob tientallen workshops; inspiratie en doorlopende ondersteuning is gegarandeerd, ook tijdens deze fotoreis. De reis is dan ook geschikt voor iedere fotograaf, van beginnend tot gevorderd.

Fotogalerij Bob Luijks

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FHDr1025
Vertrek05-10-2025
Terugkomst11-10-2025
VertrekgarantieNee
Prijs€ volgt
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

©Bob Luijks

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief