fotografeer onbekende en spectaculaire landschappen!

Fotoreis New Mexico

  • Bezoek enkele van de meest bizarre landschappen die je ooit zult treffen
  • Waan je in een door de natuur gevormd Dali museum
  • Fotografeer de grootste gipswoestijn van de wereld
  • Bijzondere mogelijkheden voor spectaculaire landschapsfotografie
  • Daag jezelf fotografisch uit in de wereldberoemde grotten van Carlsbad
  • Begeleiding door landschapsfotograaf Charles Borsboom
  • 16-daagse roadtrip met prima hotels op basis van logies en 1-persoonskamer!
  • optioneel: verlenging 4-daags Bosque del Apache Wildlife Refuge

Tijdens deze nieuwe en unieke foto-roadtrip, reizen we door de minder bekende Amerikaanse staat New Mexico. Deze staat biedt geweldige mogelijkheden voor landschapsfotografen, met o.a. de Badlands, het White Sands National Park en de Carlsbad grotten.

Fotoreis New Mexico - Verenigde Staten - ©Charles Borsboom

Badlands
In het noordwesten van New Mexico ligt een bizar landschap van het type ‘badlands’. Badlands vormen een prachtig voorbeeld van door erosie gevormde landschappen. Het zijn een soort kleigronden (mudrock) in doorgaans droge gebieden en door de erosie ontstaan soms onwerkelijke en bizarre vormen en topografieën. De naam Badlands komt uit een Indiaanse taal. “Maco Sica” komt vrij vertaald neer op “landschap dat moeilijk is te bereizen”. Typisch voor badlands is de grote hoeveelheid fossielen die er gevonden wordt. In het verlengde hiervan zijn het ook de plekken waar veel versteend hout (petrified wood) voorkomt. Prachtig voor o.a. macrofotografie!
De badlands van New Mexico hebben namen als Bisti, Ah-Shi-Sie-Pah en De-Na-Zin en deze komen uit de taal van de Navaho indianen. Deze gebieden zijn onderdeel van het enorme San Juan Basin dat voor een groot deel ligt op prive land van de Navaho nation.
De variatie in formaties van deze badlands is ongekend. In die zin zijn ze eigenlijk onvergelijkbaar met andere badlands in de wereld. Het is juist deze variatie die ze tot een fotografisch paradijs maken. Er doorheen lopend lijkt het alsof  het landschap is ontworpen door Salvador Dali.

Eveneens in deze regio vinden we Shiprock. Deze vulkanische ‘Tse-bit-ai’ (‘rock with wings’ in Navaho) verheft zich plots bijna 500 meter uit het verder vrijwel vlakke landschap. De wings waar men het over heeft, zijn vroegere spleeterupties welke indrukwekkende lavamuren, ook wel dijken genaamd, hebben gevormd. Al deze dijken, de langste is zo’n 8km, voeren naar het centrum, Shiprock zelf.

White Sands
In het zuidwesten van New Mexico ligt een bijzondere woestijn. Ondanks de naam die eraan is gegeven is het geen zand dat de heuvels vormt maar gipskristallen. Het park leent zich bij uitstek voor bijzondere (fine-art) fotografie. Aan het begin van de weg die er doorheen voert, vinden we nog vegetatie, m.n. yucca-achtigen, in de spierwitte duinen. Ga je dieper de woestijn in dan resten nog slechts de witte woestijnheuvels van gips. Het hele park is vrij toegankelijk en je kunt naar hartenlust deze witte woestijn doortrekken en fotograferen.

Carlsbad caverns
Dit grottencomplex ligt in de Chihuahuan woestijn. Onder het oppervlak van de woestijn zijn er tenminste 119 grotten waarvan er 3 zijn opengesteld voor het publiek. Veel van de andere grotten worden alleen bezocht door onderzoekers en wetenschappers. De grot die wij bezoeken is voorzien van een goed looppad dat gestaag afdaalt tot 229 meter onder het ingangsniveau. In tegenstelling tot wat je regelmatig aantreft in grotten, is hier geen sprake van een ‘kerstboomverlichting’. De grot is sober maar mooi uitgelicht. Desondanks is het een uitdaging om hier te fotograferen. Heb je de smaak te pakken, dan kun je hier prachtige (abstracte) beelden maken. Met name de ‘big room’ biedt eindeloze formaties, vormen en structuren. Soms heel groot maar soms ook miniatuur klein.
Het prettige van Carlsbad caverns is dat je net zolang onder de grond mag blijven als je wilt en dat al je fotospullen, inclusief statief, mee naar binnen mogen.

Fotoreis New Mexico - Verenigde Staten - ©Charles Borsboom

Behalve om de drie ‘kapstok-locaties’ die hierboven zijn beschreven te bereiken, zullen we zoveel mogelijk de highway vermijden. Via de binnenwegen krijg je een goed beeld van dit deel van Amerika. Ook tijdens het rijden, stoppen we natuurlijk als er iets is dat de moeite van het bekijken / fotograferen waard is.

De reis is behoorlijk intensief. We hebben een aantal lange(re) rijdagen (in een comfortabele bus/4×4) en naar een aantal plekken in de Badlands moet worden gelopen met de fotospullen op de rug. Wat daar tegenover staat zijn de locaties die we bezoeken. Deze zijn zonder uitzondering heel bijzonder en fotografisch werkelijk fantastisch. Kortom dit is een echt foto-avontuur voor hen die wat extra arbeid willen verzetten om daarvoor ontzettend beloond te worden!

begeleiding
Samen met fotograaf Charles Borsboom dompel je je onder in het bijzondere landschap van New Mexico.  Charles houdt erg van reizen en dan veelal naar gebieden die niet (zo erg) bekend zijn.
Charles heeft affiniteit met zowel documentairefotografie als met natuur- en landschapsfotografie. Zijn stijl van fotograferen kenmerkt zich door het zorgvuldig componeren van het beeld met gebruik van de lijnen, structuren, vormen en (kleur)contrasten die in de natuur te vinden zijn. Charles kan je zowel helpen bij je fotografie in het veld als tijdens de nabewerking van je beelden. Deze reis is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen.

Fotogalerij Charles Borsboom

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FHVsn1124
Vertrek09-11-2024
Terugkomst24-11-2024
Beschikbare plaatsen5
VertrekgarantieNee
Prijs€ 4250

De begeleidend fotograaf

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief