Giant’s Causeway en Dark Hedges

Fotoreis Noord-Ierland

  • Ontdek de prachtige natuur in Noord-Ierland
  • Het iconische Giant’s Causeway en het bijzondere Dark Hedges
  • Fotografeer mystieke ruïnes
  • Begeleiding door fotograaf Charles Borsboom
  • Volpension 
  • Vanaf 2024 een 8-daagse reis i.p.v. 7-daags zoals voorheen

‘Area of outstanding natural beauty’. Met deze slogan promoten de Noord-Ieren de Antrim kust. En de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het de lading volledig dekt! Deze kuststrook, een uurtje ten noorden van Belfast, is een mekka van veelzijdigheid. Prachtige rotsformaties, verlaten strandjes, kleine haventjes en het zo typische groene Ierse heuvellandschap direct in het achterland. Sommige landschappen zijn ook bekend uit de populaire televisie serie “Game of Thrones”. Het ligt allemaal onder handbereik.

Fotoreis Noord-Ierland - ©Charles Borsboom

De populaire en bijzondere Giant’s Causeway, met meer dan 40.000 basaltkolommen, vormt een creatieve getuigenis van een ver en vulkanisch verleden. De wetenschappelijke verklaring van dit fenomeen, vulkanische activiteit van zo’n 60 miljoen jaar terug, is weliswaar interessant, maar de mythe over het ontstaan ervan spreekt onze verbeelding als fotograaf veel meer aan:

De Ierse reus Finn MacCool maakte een pad naar Schotland om zo met zijn Schotse rivaal, de reus Benandonner, te duelleren. Dat loopt echter niet zoals gedacht en onze Schotse reus komt weliswaar over het pad naar Ierland maar wordt daar zo afgeschrikt dat hij als een haas terugkeert naar Schotland en het pad achter hem vernielt.

Naast de bijzondere mythe hebben we met deze ‘vernielingen’ als fotografen een geweldig stuk natuur gekregen dat zich leent voor bijzondere fotografie.

Fotoreis Noord-Ierland - ©Charles Borsboom

Naast natuur is Noord-Ierland ook historie. Er zijn vele mysterieuze locaties veelal in een schitterende omgeving, welke ook gelegenheid geven tot fantasievolle fotocreaties en experimenteren. Soms lijken de eeuwenoude graven de mysteries van het ‘oude’ Ierland nog eens extra te onderstrepen. We nemen overal waar we komen ruimschoots de tijd om te fotograferen. Op sommige plekken zullen we vrijwel alleen zijn, andere plekken kunnen drukker zijn, maar ook dan zijn er voldoende momenten om te fotograferen zonder de ‘dagjesmensen’.

begeleiding
Samen met fotograaf Charles Borsboom dompel je je onder in het mooie Noord-Ierse landschap en haar bijzondere geschiedenis. Charles laat zich niet alleen graag uitdagen door natuurfotografie, maar is zeker ook een groot liefhebber van mens en cultuur, waardoor deze fotoreis een brede oriëntatie heeft. Tijdens een aantal beeldbesprekingen zal hij ook het nabewerken van foto’s met met name Adobe Lightroom en Nik plugins aan bod laten komen, zodat je foto’s nog beter tot hun recht komen.

Fotogalerij Charles Borsboom

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FLNi0624
Vertrek15-06-2024
Terugkomst22-06-2024
VertrekgarantieJa
Prijs€ 1930
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief