Iconisch Schotland

Fotoreis Isle of Skye – Schotland

  • Fotoreis voor liefhebbers van landschapsfotografie
  • Bergen, rivieren en watervallen in overvloed
  • Eindeloze mogelijkheden voor kustfotografie
  • Bezoek aan meest fotogenieke kasteel van Schotland
  • Ontdek Isle of Skye o.l.v. fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt
  • Volpension verblijf

Isle Of Skye is één van de meest iconische locaties voor landschapsfotografie in Groot-Brittanië. Het ligt aan de noordwestkust van Schotland en sinds het vanaf 1995 met een brug met het “vasteland” is verbonden is het eiland veel toegankelijker geworden. Met een oppervlakte van ruim 1600 km2 is het iets groter dan de provincie Utrecht.

Dat het onder landschapsfotografen tot de populairste bestemmingen behoort is niet verwonderlijk:

  • er zijn twee bergketens op het eiland: in het zuiden de Cuillins en in het noorden de Trotternish range
  • er zijn spectaculaire kusten, met interessante baaien
  • over het hele eiland zijn er rivieren met watervallen en stroomversnellingen
  • de Schotse luchten en licht kunnen fantastisch zijn

Fotoreis Isle of Skye - Schotland -©Wilco Dragt

De fotolocaties liggen over het hele eiland verspreid. We hebben gekozen voor een centraal gelegen accommodatie. Vanuit ons schitterend gelegen en zeer sfeervolle hotel kunnen we zowel de zuidelijke als noordelijke fotolocaties goed bereiken. Een aantal locaties ligt zelfs recht voor de deur!

Tijdens de reis richten we ons op landschapsfotografie. De fotografische mogelijkheden zijn legio, met voortdurend wisselende omstandigheden. De belangrijkste locaties zullen we dan ook meerdere keren bezoeken, waarbij we ons onder andere door het weer en de getijden zullen laten leiden.
Op de meeste plaatsen kunnen we vrijwel direct naast de auto fotograferen, en soms zal het nodig zijn om vanaf de auto een stuk te lopen, tot maximaal zo’n half uur. Op een aantal stranden lopen we over grote kiezelstenen en rotsblokken, waar oplettendheid geboden is.

Fotoreis Isle of Skye - Schotland -©Wilco Dragt

begeleiding
Tijdens deze fotoreis is landschapsfotograaf Wilco Dragt je steun en toeverlaat. Al jaren heeft Schotland een magische aantrekkingskracht op hem, wat bij ieder nieuw bezoek weer wordt versterkt. Wilco kent de mooie locaties op het eiland en hij ondersteunt je bij het fotograferen in het veld. Hij stimuleert je om op je eigen manier naar landschappen te kijken. Vanuit je eigen manier van kijken, ervaren en beleven volgt je eigen manier van fotograferen. Een bekende Zweedse fotograaf verwoordt het mooi: “Fotografie gaat niet om het vangen van wat je ziet, maar om het verbeelden van wat je voelt.”
Wilco is sinds 2014 ambassadeur van Lee Filters. Het voordeel hiervan is dat hij tijdens de reis de beschikking heeft over een aanzienlijke hoeveelheid filters en toebehoren. De deelnemers aan de reis kunnen deze filters uitgebreid proberen en hun creativiteit vergroten.

Fotogalerij Wilco Dragt

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FWSk0324
Vertrek15-03-2024
Terugkomst22-03-2024
VertrekgarantieJa
Prijs€ 2425
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Wilco Dragt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief