• ©Wilco Dragt - Isle of Skye

Iconisch Schotland

Fotoreis Isle of Skye – Schotland

Algemeen
 • Fotoreis voor liefhebbers van landschapsfotografie
 • Bergen, rivieren en watervallen in overvloed
 • Eindeloze mogelijkheden voor kustfotografie
 • Bezoek aan meest fotogenieke kasteel van Schotland
 • Ontdek Isle of Skye o.l.v. fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt
 • Volpension verblijf

Het Isle Of Skye is één van de meest iconische locaties voor landschapsfotografie in Groot-Brittanië. Het ligt aan de noordwestkust van Schotland en sinds het vanaf 1995 met een brug met het “vasteland” is verbonden is het eiland veel toegankelijker geworden. Met een oppervlakte van ruim 1600 km2 is het iets groter dan de provincie Utrecht.

Dat het onder landschapsfotografen tot de populairste bestemmingen behoort is niet verwonderlijk:

 • er zijn twee bergketens op het eiland: in het zuiden de Cuillins en in het noorden de Trotternish range
 • er zijn spectaculaire kusten, met interessante baaien
 • over het hele eiland zijn er rivieren met watervallen en stroomversnellingen
 • de Schotse luchten en licht kunnen fantastisch zijn

Fotoreis Isle of Skye - Schotland -©Wilco Dragt

De fotolocaties liggen over het hele eiland verspreid. We hebben gekozen voor een centraal gelegen accommodatie. Vanuit ons schitterend gelegen en zeer sfeervolle hotel kunnen we zowel de zuidelijke als noordelijke fotolocaties goed bereiken. Een aantal locaties ligt zelfs recht voor de deur!

Tijdens de reis richten we ons op landschapsfotografie. De fotografische mogelijkheden zijn legio, met voortdurend wisselende omstandigheden. De belangrijkste locaties zullen we dan ook meerdere keren bezoeken, waarbij we ons onder andere door het weer en de getijden zullen laten leiden.
Op de meeste plaatsen kunnen we vrijwel direct naast de auto fotograferen, en soms zal het nodig zijn om vanaf de auto een stuk te lopen, tot maximaal zo’n half uur. Op een aantal stranden lopen we over grote kiezelstenen en rotsblokken, waar oplettendheid geboden is.

Fotoreis Isle of Skye - Schotland -©Wilco Dragt

begeleiding
Tijdens deze fotoreis is landschapsfotograaf Wilco Dragt je steun en toeverlaat. Al jaren heeft Schotland een magische aantrekkingskracht op hem, wat bij ieder nieuw bezoek weer wordt versterkt. Wilco kent de mooie locaties op het eiland en hij ondersteunt je bij het fotograferen in het veld. Hij stimuleert je om op je eigen manier naar landschappen te kijken. Vanuit je eigen manier van kijken, ervaren en beleven volgt je eigen manier van fotograferen. Een bekende Zweedse fotograaf verwoordt het mooi: “Fotografie gaat niet om het vangen van wat je ziet, maar om het verbeelden van wat je voelt.”
Wilco is sinds 2014 ambassadeur van Lee Filters. Het voordeel hiervan is dat hij tijdens de reis de beschikking heeft over een aanzienlijke hoeveelheid filters en toebehoren. De deelnemers aan de reis kunnen deze filters uitgebreid proberen en hun creativiteit vergroten.

Reisdetails

prijsinformatie
De reissom is op basis van een gedeelde 2-persoonskamer.
De toeslag voor een 1-persoonskamer is €150,-.

inbegrepen

 • fotobegeleiding door landschapsfotograaf Wilco Dragt
 • accommodatie op basis van volpension (uitzondering: eerste dag alleen avondmaaltijd en laatste dag alleen ontbijt)
 • vervoer ter plaatse (vanaf Inverness Airport – Schotland)
 • gebruik van Lee filters
 • fotobesprekingen
 • deelnemersbijeenkomst vooraf
 • alle activiteiten zoals beschreven (tenzij vermeld als optioneel)

niet inbegrepen

 • heen- en terugreis naar Inverness Airport – Schotland
 • alle drankjes
 • annulerings- en reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • €15,- bijdrage garantiefonds GGTO

aantal deelnemers
minimaal 5 – maximaal 7 (internationale groep is mogelijk)

Praktisch

accommodatie
Je verblijft de hele reis in het Sligachan Hotel. Het is één van de meest sfeervolle hotels van het eiland, met een geschiedenis die terug gaat tot 1830. De locatie is in ieder geval uniek gelegen aan de de Sligachan rivier, te midden van de bergen van de Cuillins. Het sfeervolle restaurant, de open haard en de bar – met voor de liefhebbers meer dan 400 soorten whisky – maken het verblijf bijzonder aangenaam.

Fotoreis Isle of Skye - Schotland -©Wilco Dragt

programma

Dag 1
Vanaf het vliegveld rijd je met Wilco en de overige deelnemers in een 9-persoons bus in ongeveer 3 uur naar het hotel.

Dag 2 –7
We hebben geen vast programma; we zullen flexibel met de locaties omgaan. Van dag tot dag bekijken we naar welke locatie we het beste kunnen gaan, rekening houdend met de getijden en de licht- en weersomstandigheden. Sommige locaties zullen we meerdere keren bezoeken.

Iedere deelnemer kan zich focussen op zijn of haar eigen fotografische voorliefde of dat nu zwart/wit fotografie, long exposures of natuurfotografie is. Uiteraard neemt Wilco regelmatig tijd en ruimte om de gemaakte beelden te bespreken zodat je de dag er na weer verder kunt werken aan je fotografische ontwikkeling. Tevens geeft hij inzicht in mogelijkheden van nabewerking van beelden, zodat je in ieder geval met foto’s thuis komt die klaar zijn voor een mooie fine art print.

Dag 8

Vanaf het hotel rijden we terug naar het vliegveld van Inverness. Je gaat zeker met veel bijzonder fotomateriaal naar huis. Het verwerken en nabewerken kan beginnen.

Fotoreis Isle of Skye - Schotland -©Wilco Dragt

lokaal vervoer
Vanaf vliegveld Inverness Airport is er een 9-persoonsbus beschikbaar gedurende de hele week.

zwaarte reis
Tijdens deze reis kunnen wandelingen tot een half uur plaatsvinden om de beste standpunten te vinden. Sommige stranden bestaan uit grote kiezelstenen en rotsblokken. Weersinvloeden kunnen deze reis zwaarder maken.

aanvullende informatie

 • In verband met uitstaande opties/reserveringen moet uiterlijk 15 december 2018 bekend zijn of het minimum aantal deelnemers is behaald. Zodra 5 deelnemers geboekt hebben, kun je het vliegticket (of ander vervoer) regelen. Hierover informeren we je.
 • Neem, indien mogelijk, je laptop mee met je eigen fotobewerkingsprogramma.
 • Het Schotse weer is zeer veranderlijk. Lokale mensen hebben het er regelmatig over dat er drie seizoenen op één dag zijn. Ook dat maakt Schotland zo boeiend voor landschapsfotografen. Dreigende luchten, dramatisch licht, en soms ook juist weer heel zacht licht wisselen elkaar voortdurend af. Maar het is wel belangrijk om goed voorbereid te zijn op deze wisselende omstandigheden. Stevige wandelschoenen zijn een must. Een regenjas en regenbroek zullen goed van pas kunnen komen, evenals een paraplu. Voor het fotograferen aan de kust en bij rivieren zijn laarzen noodzakelijk.
Feedback deelnemers

Stefan

“Om kort te zijn vond ik de hele reis goed georganiseerd, de begeleiding van Wilco erg prettig. Overigens wat ik zeker goed vond van Wilco is dat hij rondloopt en regelmatig vraagt of het lukt en waar nodig gevraagd en ongevraagd advies geeft. Ik heb gezien en gemerkt dat hij zijn reis erg goed heeft voorbereid.
Het hotel en eten was prima. De reisafstand naar de locaties soms wat ver, maar dat was bekend van tevoren dus kwestie van niet zeuren en beetje om je heen kijken tijdens de reis :-).
Kortom, voor herhaling vatbaar.”

Richard

“De reis met Wilco was weer super. Hij weet je als geen ander te motiveren. Ook als de weersomstandigheden er even niet naar zijn. We hebben mooie plekken gezien en Wilco verdeelde zijn aandacht keurig tussen alle mede-reizigers. Hotel was echt super! Wat een plek zeg!”

Ron

“Het was een leuke reis. Goed hotel wat dicht bij een leuk riviertje ligt, waardoor je ’s ochtends zelfs voor het ontbijt al voldoende mogelijkheden hebt. De locaties zijn goed bereikbaar en voldoende divers om in te spelen op de (weer)omstandigheden”

Guido

“De begeleiding door Wilco was weer top. De keuze van het hotel was voortreffelijk.  Een heel aangenaam typisch Schots hotel met een heel goede keuken en heel vriendelijk en behulpzaam personeel. De keuze van de locaties was adembenemend mooi.”

Reiscode:FWSk0319
Vertrek15-03-2019
Terugkomst22-03-2019
Beschikbare plaatsen1
VertrekgarantieJa
Prijs€ 1980

De begeleidend fotograaf

Wilco Dragt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief