Fotografische contrasten tussen natuur en industrie

Fotoworkshop Industrieel landschap Ruhrgebied – Duitsland

  • Workshop gericht op landschapsfotografie en industriële architectuur
  • Mogelijkheid voor nachtfotografie
  • Uitdaging om goed te leren kijken naar composities
  • O.l.v. landschapsfotograaf Wilco Dragt
  • Op basis van logies, ontbijt en lunchpakket en 1-persoonskamer!

Het Ruhrgebied in Duitsland kent een zeer grote industrie. De meeste complexen zijn nog volop in bedrijf, maar er zijn ook verlaten fabrieksterreinen. En juist dat is waar we tijdens deze workshop naar toe gaan. Zowel een oude staalfabriek als een steenkolenmijn staan op het programma.
Alle gebouwen en installaties zijn nog intact, maar daartussen heeft de natuur vrij spel gekregen. Daardoor ontstaat een boeiend contrast tussen de strakke productie-installaties en –gebouwen en de alsmaar verder oprukkende natuur. Hiermee ontstaan boeiende scenes voor landschapsfotografie. De gebouwen en installaties zelf herbergen talrijke mogelijkheden voor architectuurfotografie, en dan met name industriële architectuur.

fotoworkshop Ruhrgebied - ©Wilco Dragt

Na het inchecken bij het hotel staat ’s middags al de voormalige staalfabriek, het Landschaftspark Duisburg, op het programma. We verkennen de installaties en zoeken naar boeiende composities, met name voor de nachtfotografie die later op de avond op het programma staat. Bij nachtfotografie is het nog belangrijker dan anders om goed voorbereid te zijn.
De volgende dag rijden we naar Zollverein in Essen, het terrein van de voormalige steenkolenmijn. Hier blijven we tot het eind van de dag. ’s Avonds heb je weer kansen voor fotografie bij de staalfabriek in Duisburg. Als kers op de taart worden namelijk ’s avonds delen van de staalfabriek met verschillende kleuren lampen verlicht, waardoor er interessante mogelijkheden voor nachtfotografie ontstaan.
Op de zondag gaan we verder met fotograferen bij de staalfabriek. Je hebt het gebied al leren kennen, dus weet misschien ook beter welke foto’s je wilt maken. We trekken dan ook meer het landschap in, op zoek naar landschapsbeelden. We gaan door tot ongeveer 15.00 uur, waarna iedereen weer huiswaarts kan.

fotoworkshop Ruhrgebied - ©Wilco Dragt

begeleiding
Je fotografisch begeleider tijdens deze workshop is gespecialiseerd landschapsfotograaf Wilco Dragt. Hij helpt je dit bijzondere landschap te verkennen en de mooie composities te leren zien.
Wilco is ambassadeur van Lee Filters. Het voordeel hiervan is dat hij tijdens de workshop de beschikking heeft over een aanzienlijke hoeveelheid filters en toebehoren. De deelnemers aan de workshop kunnen deze filters uitgebreid proberen en hun creativiteit vergroten.
Deze workshop biedt een verbreding van ons gebruikelijke programma en is tegelijkertijd een mooie kans om kennis te maken met de werkwijze van Wilco Dragt en Nordic Vision.

Fotogalerij Wilco Dragt

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:WHDl0924
Vertrek27-09-2024
Terugkomst29-09-2024
Beschikbare plaatsen6
VertrekgarantieNee
Prijs€ 580

De begeleidend fotograaf

Wilco Dragt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief