• ©Bob Luijks

BOB LUIJKS

©Bob Luijks

Bob is een fulltime professioneel natuur- en landschapsfotograaf uit het prachtige Limburg.
Vanaf zijn geboorte in 1980 was hij altijd al graag buiten. Eerst om het buiten zijn, later vanuit een interesse over het hoe, wat en waarom. Deze interesse gaat niet alleen uit naar de dieren- en plantenwereld, maar vooral ook naar de achtergronden van het landschap. Deze kennis en interesse zie je tegenwoordig terug in de foto’s van Bob.

In de fotografie kun je Bob het best typeren als een duizendpoot. Het fotograferen vormt slechts een vertrekpunt voor alle andere activiteiten en werkzaamheden, zoals het schrijven van tijdschriftartikelen en boeken, het vormgeven daarvan, het overdragen van zijn passie via workshops, cursussen, fotosafari’s, presentaties en een gratis digitaal magazine.

In 2010 verscheen zijn eerste succesvolle boek ‘De Meinweg – onbegrensde verrassingen’, in 2011 gevolgd door ‘Eenzaam, beelden uit de Peel’. ‘Van Paarse heide tot orchideeënweide’ vormt tot nog toe het meest ambitieuze fotografieproject. Vier jaar en ontelbare uren in het veld resulteerden eind 2015 in een groot koffietafelboek, dat de lezer meeneemt naar de honderd mooiste plekjes van Limburg. Daarnaast werkte hij mee aan vijf praktijkboeken: ‘Landschapsfotografie’, ‘Weer, nacht en natuurverschijnselen’, ‘Wildlifefotografie’, ‘Reisfotografie’ en ‘Creatieve natuurfotografie’.

Fotoreis begeleid door Bob

©Bob Luijks