Fotoreis Duitsland

RÜGEN

Rügen is het grootste eiland van Duitsland. Het ligt in de Oostzee en behoort tot de deelstaat Mecklenburg-vor-Pommern. Het eiland, dat door de Rügendamm en de Strelasundbrug over de 2 km brede Strelasund met het vasteland is verbonden, heeft een maximale lengte van 52 km (van zuid naar noord) en een maximale breedte van 41 km in het zuiden. Het eiland meet 926 km² en telt 73.000 inwoners (2001). De kust is erg grillig door de vele bochten en de vooruitspringende schiereilanden en landtongen.

Rügen behoorde samen met het Deense eiland Møn, dat aan de andere kant van de Oostzee tegenover Rügen ligt, tot een groter plateau van Muschelkalk, dat door tektonische bewegingen naar het aardoppervlak gedrukt werd. Het overgrote deel van deze landmassa is door erosie en aardverschuivingen weer verdwenen, alleen de beide eilanden, met hun karakteristieke krijtrotsen, bleven nog over.

SÄCHSISCHE SCHWEIZ

In het oosten van Duitsland, op de grens van Tsjechië, ligt het sprookjesachtige natuurgebied Elbesandsteingebergte. Dit gebergte is onderdeel van het indrukwekkende Nationaal Park Sächsische Schweiz. Een park vol met rotsformaties, tafelbergen, idyllische bossen en smalle, diepe kloven. De natuur is ontzettend veelzijdig en heeft veel te bieden. Fotografen vinden in Nationaal Park Sächsische Schweiz een uitgebreid netwerk aan paden en routes.
Nationaal Park Sächsische Schweiz werd opgericht in 1990 en ligt in de deelstaat Saksen, vlakbij de stad Dresden. Het park ligt zowel in Duitsland als in Tsjechië en beslaat een oppervlakte van ongeveer 9350 hectare. In Tsjechië gaat Nationaal Park Sächsische Schweiz verder onder de naam Ceské Švýcarsko. Het ligt langs de rivier de Elbe en biedt meerdere hoogtepunten. Door het speciale microklimaat leven er diersoorten die op veel plekken al tijden niet meer voor komen. Zo kun je hier bijvoorbeeld zwarte ooievaars, ijsvogels, lynxen en marters spotten. Ook is er een grote diversiteit aan flora en fauna.