Nieuws over het programma 2018

ALASKA ROADTRIP

Onze documentair georiënteerde fotografen Jeroen Toirkens en Charles Borsboom slaan de handen ineen voor de ultieme roadtrip in Alaska. Ja, het is totaal anders dan we tot nu toe gewend zijn, maar je treedt in de voetsporen van de legendarische fotograaf Robert Frank die in het iconische boek “The Americans” de ziel van de Amerikaanse samenleving blootlegde. Van recentere datum is de roadtrip “If this is true” van de veelbesproken Nederlandse fotografe Robin de Puy. En hoe je het ook bekijkt, hun verbeelding hebben ze gebruikt!
Dit zal een reis worden die bedoeld is voor avontuurlijke fotografen die er niet voor terugdeinzen om in motels te verblijven en ‘on the road’ hun persoonlijke beeldverhaal op te bouwen.
We werken hard aan de opzet van de reis. Zodra deze gereed is lees je het in de nieuwsbrief.

NOORD-LIMBURG

Onder het motto ‘dicht bij huis zijn ook fotografische parels te vinden’ begeleidt natuurfotograaf Bob Luijks volgend jaar onze eerste fotoreis in eigen land. Het wat minder bekende Noord-Limburg biedt veel afwisseling voor iedere liefhebber van natuurfotografie en Bob kent als local alle plekjes als zijn broekzak. De reis komt binnenkort online.

WALES

Fotograaf Wilco Dragt gaat komend najaar een nieuwe reis naar Wales voorbereiden. We willen er nog niet al te veel over zeggen, behalve dat we denken dat het een fotografische topbestemming is.

RIO TINTO

Ddeze reis van Jan Vermeer is na de succesvolle editie van eerder dit jaar niet nieuw meer, maar het duurt helaas langer dan we willen om de editie van 2018 gereed te krijgen. Hij komt er echter wel aan.

NOORD-FINLAND

Op dit moment verblijft fotograaf Jeroen Toirkens met een groep in Noord-Finland als onderdeel van de masterclass Beeldverhalen Noord-Finland. Ook komende winter zal deze masterclass weer aangeboden worden in ons programma. We hebben de opzet bijna klaar.

SPITSBERGEN

In april 2018 is er in ieder geval een fotoreis Spitsbergen, maar omdat het een verzoek betrof van grotendeels dezelfde groep klanten die vorig jaar september mee geweest is, is die reis al volgeboekt. We overwegen nog steeds om in september 2018 de reguliere reis aan te bieden die afgelopen maand ook weer erg succesvol was. Een aantal mensen heeft zich al als geïnteresseerde gemeld. Heb je dat nog niet gedaan, maar lijkt het je wel wat (je kunt uitgaan van de bestaande reisbeschrijving), laat het ons vooral weten.

CHINA

Dit weekend vangt de fotoreis Binnen-Mongolië met Charles Borsboom aan. Ook volgend jaar bieden we deze reis weer aan, maar ook Yellow Mountains en Yangshuo komt terug.

Voor alle genoemde bestemmingen geldt dat je je interesse al kenbaar kunt maken via info@nordicvision.nl. Als de reis van je voorkeur online komt, dan informeren we je daar graag over.

Tenslotte: we hebben een aanpassing gedaan in de fotoreis Sächsische Schweiz. We hoorden regelmatig van klanten dat ze wel interesse in deze reis hebben, maar het rijden naar het oosten van Duitsland niet zagen zitten. Je hebt nu de mogelijkheid om naar Dresden te vliegen en vanaf daar met een gehuurd 9-persoons busje de reis te doen. Ook mag je nog steeds met eigen auto naar Bad Schandau rijden en dan aansluiten bij de groep. De reissom is door de autohuur wel wat hoger geworden. Het vliegticket kunnen we eventueel voor je regelen.